The νοικιαζομενα διαμερισματα κυπαρισσια Diaries

Το δέντρο θα πρέπει να ποτίζεται τακτικά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους μετά τη φύτευση για να βοηθήσει στην εδραίωση του ριζικού του συστήματος.

Εάν βρεθείτε στην περιοχή αξίζει να επισκεφθείτε το Κάστρο Καλογριάς στην περιοχή Καστέλλι. Τα ερείπια του Κάστρου βρίσκονται σε έναν χαμηλό παραλιακό λόφο ανάμεσα στον οικισμό Κυπαρίσσι και στην παραλία Κυπαρισσίου. Πέρα από την αμυντική προστασία, η θέση του λόφου είναι τέτοια έτσι ώστε να κρύβει τον οικισμό από την θάλασσα. Η ιστορία του Κάστρου δεν είναι, δυστυχώς, γνωστή, αναφέρεται, όμως, ως «Βυζαντινό».

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη, σύγχρονη και προσεγμένη εγκατάσταση. Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα με μοντέρνα και άνετα έπιπλα και έχουν εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα.

Η θέα από την κορυφή του στο Κυπαρίσσι και στην θάλασσα είναι λόγος αρκετός για να σκαρφαλώσεις εδώ πάνω.

Η πιο κοντινή παραλία είναι το Καψάλι, μια βραβευμένη παραλία με γαλάζια σημαία που αποτελείται από δύο φυσικούς κόλπους και διαθέτει άμμο και βότσαλα.

Ο Εύδηλος είναι το δεύτερο λιμάνι της Ικαρίας και αποτελεί έναν παραθαλάσσιο οικισμό που προσελκύει πολύ κόσμο, καθώς βρίσκεται σε εξαιρετικό σημείο για την προσέγγιση άλλων περιοχών και παραλιών.

Το κυπαρίσσι δε χρειάζεται κλάδεμα σε ετήσια βάση, ωστόσο μπορούμε να το κλαδεύουμε για να περιορίσουμε το ύψος του δέντρου και να ανανεώσουμε τη βλάστησή του.

Τα νερά είναι παγωμένα, ο βυθός απότομος και συχνά τα κύματα είναι πολύ επικίνδυνα. Για να κατεβείτε στην παραλία θα πρέπει να κατεβείτε μερικά λιθόστρωτα σκαλιά.

Παρόλο που τα κυπαρίσσια συχνά συνδέονται με υγροτοπικά περιβάλλοντα και βρίσκονται συνήθως σε βάλτους και έλη, δεν χρειάζονται απαραίτητα πολύ νερό για να επιβιώσουν. Στην πραγματικότητα, ορισμένα είδη κυπαρισσιών μπορούν να αντέξουν τις συνθήκες ξηρασίας και είναι σε θέση να επιβιώσουν με λιγότερο νερό.

Τα Κύφαντα ήταν γνωστά για ένα από τα σημαντικότερα Ασκληπιεία. Οι ασθενείς here έμπαιναν σε γούρνες λαξευμένες στον βράχο που γέμιζαν με ιαματικό νερό, το οποίο ανάβλυζε από το βουνό. Σύμφωνα με την μυθολογία, η Αταλάντη χτύπησε με το δόρυ της τον βράχο από όπου και άρχισε να τρέχει νερό.

 Όταν πέρασε ο κίνδυνος, οι κάτοικοι προχώρησαν στη δημιουργία κι άλλων παραθαλάσσιων οικισμών, όπως της Παραλίας και της Μητρόπολης.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γιατί ξεραίνονται τα κωνοφόρα δέντρα; (κυπαρίσσι, τούγια, λέιλαντ, γκολντ κρεστ, πεύκο, έλατο)

Συμπερασματικά, η ιστορία του κυπαρισσιού είναι συνυφασμένη με την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη των νότιων Ηνωμένων Πολιτειών. Από τις παραδοσιακές χρήσεις του από τους ιθαγενείς Αμερικανούς μέχρι το ρόλο του στη βιομηχανία ξυλείας, το κυπαρίσσι έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της περιοχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *